streda 14. novembra 2012
Delená strava
Delená strava nie je ani tak diéta, ale skôr komplexná filozofia stravovania. Jej cieľom nemusí byť len strata váhy, môžete ňou dosiahnuť napríklad i očistenie organizmu alebo rýchlejšiu regeneráciu po športových výkonoch. Nemá presne vyhranené podmienky čo jesť, skôr stanovuje pravidlá čo s čím jesť a nejesť. Odtiaľ aj názov delená strava – jej podstata spočíva v rozdelení potravín a ich kombinácii vo vašom jedálničku. Pôvodcom filozofie delenej stravy je lekár William Hay. Ten pripísal problémy množstva ľudí ako napríklad alergie, črevné ťažkosti alebo notorickú únavu práve zle rozdelenej strave a kombinácií potravín. Napríklad ak zjete veľmi veľa tukových a sacharidových jedál, môžu sa vám usadiť v črevách dlhšie, ako je potrebné. Niekedy môže dôjsť až k hnitiu potravy, zaťaženiu organizmu a zbytočným komplikáciam pri trávení. Navyše takéto trávenie odoberá vášmu telu energiu, ktorú by mohlo efektívne zúžitkovať niekde inde, napríklad pri regenerácii po športovom výkone alebo cvikoch na brucho.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára