streda, 14. novembra 2012

Delená strava

Delená strava nie je ani tak diéta, ale skôr komplexná filozofia stravovania. Jej cieľom nemusí byť len strata váhy, môžete ňou dosiahnuť napríklad i očistenie organizmu alebo rýchlejšiu regeneráciu po športových výkonoch. Nemá presne vyhranené podmienky čo jesť, skôr stanovuje pravidlá čo s čím jesť a nejesť. Odtiaľ aj názov delená strava – jej podstata spočíva v rozdelení potravín a ich kombinácii vo vašom jedálničku. Pôvodcom filozofie delenej stravy je lekár William Hay. Ten pripísal problémy množstva ľudí ako napríklad alergie, črevné ťažkosti alebo notorickú únavu práve zle rozdelenej strave a kombinácií potravín. Napríklad ak zjete veľmi veľa tukových a sacharidových jedál, môžu sa vám usadiť v črevách dlhšie, ako je potrebné. Niekedy môže dôjsť až k hnitiu potravy, zaťaženiu organizmu a zbytočným komplikáciam pri trávení. Navyše takéto trávenie odoberá vášmu telu energiu, ktorú by mohlo efektívne zúžitkovať niekde inde, napríklad pri regenerácii po športovom výkone alebo cvikoch na brucho.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára